LSDP ŠALČININKŲ RAJ. SKYRIAUS

2019 kovo 3 d. SAVIVALDYBIŲ TARYBŲ RINKIMŲ KANDIDATĖS Į MERUS JOLANTOS BUTKEVIČIENĖS

 UŽ ŠALČININKUS, KURIE PABUNDA

Kiekvienas iš mūsų, lenkas ,lietuvis, rusas, baltarusis ar kitos mūsų įvairiatautės bendruomenės narys norime vieno – klestėjimo savo šeimai, ateities savo vaikams, gerovės savo tėvams ir seneliams.  Esame darbštūs ir puikūs žmonės. Tačiau politinės lyderystės nebuvimas, stagnacija ir tik patiems politikams palanki atskirtis vienus pavertė privilegijuotais, kitus – priklausomais nuo valdžios malonės. Manau, kad tai neteisinga. Sutinku, kad mūsų laukia labai sunkus darbas, bet  visi kartu mes galime ir turime padaryti tai įmanomu – vardan savęs pačių, savo krašto ir savo vaikų ateities.

Dešimtmečiais vykdyta  atskirties politika padarė rajonui nepataisomos žalos. Pagal vienam gyventojui tenkančias investicijas užimame vieną paskutinių vietų. Taip praradome darbo vietas ir tapome vienas labiausiai socialiai pažeidžiamų rajonų. Prašyti pašalpų priversti beveik dvigubai daugiau žmonių nei Lietuvos vidurkis. Prastesnės gyvenimo sąlygos reiškia, kad trumpiau gyvename, dažniau sergame, o dėl specialistų trūkumo ligas lydi komplikacijos ir didžiulis mirtingumas. Šiai situacijai pakeisti privalu įsijungti į bendrą valstybės gyvenimą. Reikia dialogo su respublikine valdžia. Jo reikia ir tam, kad išnaudotume rajono geografinę poziciją. Esame arti Vilniaus, tad tikrai galime tapti jei ne ministerijų, tai įstaigų perkėlimo vieta. Todėl reikia ne slėptis, o kalbėti. Matyti perspektyvas ir  viziją, kuri ištrauks mus iš stagnacijos ir skurdo.

Mes turime žengti į ateitį. Juk tai, kas mus jungia yra kur kas stipriau nei tai, kokiomis kalbomis mes kalbame, iš kur atvykome ar kur gimėme, ar tuo labiau už ką balsavome paskutinį kartą. Dabar turime galimybę balsuoti už save ir savo vaikus.

Add Your Comment